Individuele certificering?

PEFC heeft duidelijke richtlijnen opgesteld voor de certificering van een PEFC Chain of Custody binnen een bedrijf. Daarbij is het belangrijk dat alle PEFC-producten en -stromen duidelijk traceerbaar en herkenbaar zijn, en waar nodig duidelijk gescheiden blijven van niet-gecertificeerde producten. Wij helpen u een zicht te krijgen op uw processen en helpen u om uw processen volledig conform te krijgen. De audit wordt verplicht uitgevoerd door een onafhankelijke certificeerinstelling, maar wij bereiden u hier optimaal op voor.

Voor welke bedrijven?

Volgende bedrijven zijn sowieso verplicht om een individuele certificering toe te passen:

  • Bedrijven die minimum 50 werknemers tewerkstellen
  • Bedrijven die een omzet hebben van meer dan € 10.000.000 per jaar

De audit

Tijdens de audit toont u aan dat zowel uw administratie als processen op de werkvloer garanderen dat PEFC-gecertificeerde producten niét vermengd kunnen worden met niet-gecertificeerde producten.

Bij een positieve initiële audit ontvang u een PEFC-certificaat dat 5 jaar geldig is. De certificeerinstelling komt jaarlijks langs voor een opvolgingsaudit en controle.

Onze werkwijze

Na een eventueel intakegesprek, waarin we ons plan van aanpak toelichten, starten we met de voorbereiding op de certificatie. We bezorgen u alle standaarden en richtlijnen van PEFC en stellen een handleiding voor u op. Hierin vindt u de procedures en formulieren terug die u nodig hebt voor de certificering.

Daarnaast ondersteunen wij u op de volgende vlakken:

  • Opstellen van een stroomschema van de PEFC-activiteiten
  • Vastleggen van de werkwijze van de productie – samen met uw medewerkers
  • Opstellen van de productieprocedure – volledig door Suricata
  • Vastleggen van de administratiewerkwijze – samen met uw medewerkers
  • Opstellen van de administratieprocedure – volledig door Suricata
  • Formulieren om de COC-procedure te verankeren
  • Procedure voor gebruik van het PEFC-logo

Nog voor de effectieve audit, houden we een pre-audit. Die pre-audit stelt vast of uw werkwijze voldoet aan de COC-eisen.

Afhankelijk van de complexiteit van de processen in uw bedrijf, voorzien wij de nodige tijd voor het volledige traject.

Staat alles op punt? Dan maakt u een afspraak met de bevoegde certificeerinstelling voor uw initiële audit.

Wat kost een advies voor individuele COC-certificering ?

Wij werken volledig op maat van uw noden. Wij gaan zover in ons advies en voorbereiding als u dat wenst. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvende, specifieke offerte op maat.

Wie zich professioneel voorbereidt met behulp van Suricata, ontvangt bij de meeste certificeerinstellingen een korting op de initiële audit.