Advies FSC

FSC heeft duidelijke richtlijnen opgesteld voor de certificering van een FSC Chain of Custody (COC, d.i. de handelsketen van grondstof tot afgewerkt product) binnen een bedrijf. Daarbij is het belangrijk dat alle FSC-producten en -stromen duidelijk traceerbaar en herkenbaar zijn, en waar nodig duidelijk gescheiden blijven van niet-gecertificeerde producten. Wij helpen u een zicht te krijgen op uw processen en helpen u om uw processen volledig conform te maken. De audit wordt verplicht uitgevoerd door een onafhankelijke certificeerder, maar wij bereiden u hier optimaal op voor.

Waarom Suricata als adviseur?

Een FSC Chain of Custody-certificeringsproces is een ingewikkeld gebeuren dat veel tijd vraagt – en dat naast uw dagelijkse hoofdbezigheden. Bij Suricata zijn we bedreven in de voorbereiding op een certificering en helpen wij uw bedrijf hier graag meer verder.

Wie zich bovendien professioneel voorbereidt met behulp van Suricata, ontvangt bij de meeste certificeerinstellingen een korting op de initiële audit.

Voor welke bedrijven?

Volgende bedrijven zijn sowieso verplicht om een individuele certificering toe te passen:

  • Bedrijven die meer dan 15 werknemers tewerkstellen
  • Bedrijven die tussen 15 en 25 werknemers tewerkstellen én een omzet (in hout- of houtvezelproducten) hebben van meer dan 1.000.000 USD hebben

Wij staan hen graag bij met advies en begeleiding op maat.

Onze werkwijze

Na een eventueel intakegesprek, waarin we ons plan van aanpak toelichten, starten we met de voorbereiding op de certificatie. We bezorgen u alle standaarden en richtlijnen van FSC en stellen een handleiding voor u op. Hierin vindt u de procedures en formulieren terug die u nodig hebt voor de certificering.

Daarnaast ondersteunen wij u op de volgende vlakken:

  • Opstellen van een stroomschema van de FSC-activiteiten
  • Vastleggen van de werkwijze van de productie – samen met uw medewerkers
  • Opstellen van de productieprocedure – volledig door Suricata
  • Vastleggen van de administratiewerkwijze – samen met uw medewerkers
  • Opstellen van de administratieprocedure – volledig door Suricata
  • Formulieren om de COC-procedure te verankeren
  • Procedure voor gebruik van het FSC-logo

Nog voor de effectieve audit, houden we een pre-audit. Die pre-audit stelt vast of uw werkwijze voldoet aan de COC-eisen.

Afhankelijk van de complexiteit van de processen in uw bedrijf, voorzien wij de nodige tijd voor het volledige traject.

Staat alles op punt? Dan maakt u een afspraak met de bevoegde certificeerinstelling voor uw initiële audit.

De audit

Tijdens de audit toont u aan dat zowel uw administratie als processen op de werkvloer garanderen dat FSC-gecertificeerde producten niét vermengd kunnen worden met niet-gecertificeerde producten.

Bij een positieve initiële audit ontvang u een FSC-certificaat dat 5 jaar geldig is. De certificeerinstelling komt jaarlijks langs voor een opvolgingsaudit en controle.

Wat kost een advies voor individuele COC-certificering ?

Wij werken volledig op maat van uw noden. Wij gaan zover in ons advies en voorbereiding als u dat wenst. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Wie zich professioneel voorbereidt met behulp van Suricata, ontvangt bij de meeste certificeerinstellingen een korting op de initiële audit.