BRCGS Packaging Materials

BRC, tegenwoordig BRCGS, staat voor Brand Reputation through Compliance Global Standard. Het is een certificaat dat de productie verzekert van (voedsel)veilige, wettelijke, authentieke en kwalitatieve producten. Die producten zijn voornamelijk verpakkingen van voeding.

Deze standaard helpt producenten in de hele toeleveringsketen bij het leveren van veilige verpakkingsmaterialen, het beheren van de productkwaliteit om te voldoen aan de eisen van klanten, en het handhaven van de wetgeving. Het certificaat geeft u toegang tot belangrijke markten.

Waarom een adviseur?

Een BRCGS-certificeringsproces is een ingewikkeld gebeuren dat veel tijd vraagt – en dat naast uw dagelijkse hoofdbezigheden. Bij Suricata zijn we bedreven in de voorbereiding op een certificering en helpen wij uw bedrijf hier graag mee verder.

Dat doen wij op een diepgaande manier met de nodige risicoanalyses en een continue opvolging. Op die manier garanderen we dat u steeds up-to-date bent met de laatste wijzigingen in de standaard.

Actiepunten van de BRCGS Packaging Materials

 1. Inzet van het senior management
  Zoals de opzet van een voedselveiligheidcultuur…
 2. Gevaren- en risicoanalyse
  Zoals voedselveiligheid, te verwachten misbruik door de consument…
 3. Productveiligheid en kwaliteitsmanagement
  Zoals traceability, hygiënische inspecties, voedselfraude…
 4. Sitestandaarden
  Zoals veiligheid, onderhoud, afvalbeheer, ongediertebestrijding…
 5. Product- and procescontrole
  Zoals productontwikkeling en -inspectie, grafisch design op de verpakkingen, dispatch & transport…
 6. Personeel
  Zoals trainingen, medische screening, beschermende kledij…
 7. Voorwaarden voor verhandelde producten
  Zoals inspecties en labotesten, productlegaliteit, traceability…

De inhoud van de BRCGS Packaging Materials is zo uitgebreid dat het voor bepaalde bedrijven andere normen zoals bvb. “ISO 9001” overbodig maakt.

Een compleet overzicht van de eisen die BRCGS stelt? Contacteer ons voor meer informatie.

Onze werkwijze

Wij staan u bij van start tot einde, helpen u om het certificaat te behalen én jullie BRCGS Systeem te onderhouden.

 • Leren: alles start met inzicht krijgen in de eisen van BRCGS en het certificeringsproces. Wij bezorgen u alle nodige informatie
 • GAP-analyse: deze analyse, die een vergelijking maakt tussen de bestaande en gewenste situatie, geeft u een duidelijk zicht op uw werkpunten
 • Voorbereiding: op basis van de analyseresultaten starten we met de voorbereidingen om te voldoen aan alle vereiste standaarden.
 • Plan: we rollen het effectieve plan van aanpak uit en zetten de eisen om in praktische toepassingen
 • Audit: uw bedrijf wordt geauditeerd en ontvangt na een positieve audit het BRCGS-certificaat
 • Onderhouden: de standaarden veranderen ook regelmatig, wat implicaties voor u kan hebben. Daarom is het belangrijk om uw processen te blijven onderhouden

Om het jaar dient u uw certificaat te vernieuwen. We volgen dan opnieuw de bovenstaande stappen om niets over het hoofd te zien.

Wat kost een advies voor BRCGS-certificering?

Wij werken volledig op maat van uw noden. Wij gaan zover in ons advies en voorbereiding als u dat wenst. Neem daarom contact met ons op voor een vrijblijvende, specifieke offerte op maat.